Тримата прекараха в орбита 12 дни, като през това време Маедзава

...
Тримата прекараха в орбита 12 дни, като през това време Маедзава
Коментари Харесай

УСПЕХ: Пилотираният кораб Союз МС-20 с професионален космонавт и двама туристи се завърна на Земята!

Тримата прекараха в орбита 12 дни, като през това време Маедзава и неговият помощник заснемаха видеа за претърпяното, които биваха оповестени в Youtube.

Напомням на читателите, че това бе дебютният профилиран полет на съветски галактически транспортен съд за туристически цели. Разбира се, това не е първият път, когато туристи са пътували до Международната галактическа станция със “Союз ”, само че преди постоянно се е случвало като туристите са били част от задача, обвързвана с продан на непрекъснатия екипаж на станцията. “Союз МС-20 ” нито качи космонавт на дълготрайна задача, нито върна подобен. Мисуркин, Маедзава и Хирано не надвишиха планувания си дванадесетдневен престой. 

Полетът на туристите беше проведен от американската компания Спейс Адвенчърс – единствената компания в целия свят, която може да ви предложи платена услуга за достъп до МКС.

След приключването на днешния полет Юсаку Маедзава може да стартира подготовката си за огромната му цел – пилотиран галактически полет до орбитата на Луната, който ще бъде сбъднат чрез кораба на СпейсЕкс “Старшип ”. Най-ранната допустима дата за неговото осъществяване е 2023 година. 

За повече информация: Роскосмос

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР